Volant Dişlisi Yüzeylendirme

Volant Dişlisi Yüzeylendirme işlemi hakkında detaylı bilgiler blog yazımızda! Volant, krank milini hareket ettirebilmek için dönen düzenekleri dengelemek ve enerji depolamak gibi amaçları vardır. Krank miline sorunsuz bir şekilde enerjiyi ileterek güç sağlamaktadır. Debriyaj diski, volanta baskı yaptığı esnada sürtünme oluşturur, yüzeyi kavrayıp, arabanın ilerlemesini sağlar. Volant dişlisinin aşınması durumunda bu tutuş kaybolmaya başlamaktadır. Bununla birlikte volant dişlisinin malzemeleri zaman geçtikçe yıpranması veya çizilmesi durumunda görünümünü restore etmek amacıyla bu işlem yapılmaktadır.

Volant dişlisi yüzeylendirme işlemi oldukça sağlıksız ve tehlikeli bir işlemdir. Eğer volantın üzerinde garantisi geçerli olup yüzeylendirilirse garantiyi geçersiz kılabilir. Bununla birlikte kaliteli malzemelerden yapılmadığında, kaplama malzemesi çatlayabilir veya solabilir. Bu işlem bazı durumlarda yeni bir volant almaktan daha pahalı olabilir.

Çift Kütleli Volant Dişlisi Yüzeylendirme

Çift kütleli volantlar genel olarak ağır vasıtalı ya da yüksek torklu araçlarda kullanılmakta olan bir parça olup, motorda oluşan titreşimi emerek sürücülerin konforunu artırmaktadır. Volant dişlisi yüzeylendirme ya da restore edilmesi önerilmemektedir. Karmaşık yapıya sahip olmasıyla, içerisindeki hassas olan mekanizmaların ve parçaların dengesini bozma ihtimali oldukça yüksektir. İçyapısında bulunan yaylar, sönümleyici ve diğer parçaların dengesinin bozulması durumunda motor performansı ile sürüş performansını önemli derecede olumsuz etkileyecektir. Bu nedenle çift kütleli volantın yeniden kaplanması kesinlikle önerilmemektedir. Eğer bu dişlilerde problem varsa, sorunun doğru teşhis edilmesi veya gerektiğinde parçanın değiştirilmesi gerekir. Bu tür durumlarda işinde uzman kişiler tarafından kontrol ettirilmesi oldukça önemlidir.

Volant Değişimi Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Volant seçimi, sürüş güvenliği ve uyumluluk açısından aracınızın modeline ve markasına uyumlu olması adına oldukça önemlidir. Değişimi ise oldukça karmaşık bir işlem olmaktadır. Bu konuda tecrübeniz ve gerekli ekipmanlara sahip olmamanız durumunda, değişim işlemini profesyonel bir yetkili servise bırakmanız önemlidir. Değişimi yapabilmek için teknik bilgi ile gerekli becerilere sahip olmak gerekir. Parçalara zarar vermeden takıp çıkarma becerisi gereklidir. Bu yüzden değişimi profesyonel bir yetkili servisin gerçekleştirmesi daha doğru olacaktır. Direksiyonun düzgün şekilde çalışıp, volantın doğru monte edildiğinden emin olabilmek için değişim tamamlandıktan sonra mutlaka bir test sürüşü yapılmalıdır.

Volant dişlisi yüzeylendirme işleminin ne kadar zararlı ve tehlikeli olduğundan bahsettiğimiz blog yazmızın sonuna geldik. Tüm blog yazılarımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Volant ve volant dişlisi ürünlerimizi incelemek için tıklayın.