en iyi volant üreticisi

Volant Kaç Kilometrede Değişmeli?

Araçların en önemli parçalarından birisi olan volant, araçta bulunan motordan almış olduğu hareketi şanzımana aktarmaktadır. Bu malzemeler sağlam haddelenmiş demir ile çelik alaşımından yapıldığı için kolay bir şekilde aşınmamaktadır. Aslında bu parçaların aşınma durumu kilometrelerce yol yapılması ile dış etkenler sonucunda olacaktır. Aşınması durumunda ona bağlı olan baskı balata sistemi de çok daha fazla aşınacaktır. Bu yüzden 200 bin kilometrede bir değiştirilmesi tavsiye edilmektedir. Araç, belirli kilometreye geldiği zaman parça takip edilmeli, ses geliyorsa değiştirilmelidir. Eğer süreci erteleme durumu olursa aracınıza gaz verdiğiniz esnada vites geçmeyip, boşa çıkacaktır. Aracınızı kullanamayacağınız için yolda kalma ihtimaliniz çok yüksek olacaktır. Ara bakımlarda baskı balata değiştirildiği esnada volanta da baktırılması önerilir. Bu parçayı yağlamak gibi herhangi bir bakım gerekmeyecektir.

en iyi volant üreticisi

Volantın Ömrünü Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Volantın ömrünü etkileyen çeşitli faktörler mevcuttur. Yapılmış olduğu malzemeler, ömrünü etkileyecektir. Dayanıklı ve kaliteli malzemelerden üretilmesi durumunda genel olarak da uzun ömürlü olacaktır. Araçlar genel olarak hangi koşullarda kullanıldığına bağlı olarak volantın ömrünü belirleyecektir. Araçların kötü yol şartlarına maruz kalması araçlarda volantların daha hızlı aşınmasına neden olabilir. İklim koşulları da ömrünü etkileyen bir diğer faktörlerden birisidir. Özellikle aşırı soğuk veya sıcak hava olayları, malzemenin üzerinde olumsuz etkiler bırakabilir. Volantın bağlı olduğu dişli de ömrünü etkilemektedir. Dişlinin düzgün bir şekilde çalışmaması, hızlı aşınmasına yol açabilir.

En İyi Volant Üreticisi

Arlı otomotiv, ağır vasıtalı araçlar için volant üretiminde Dünya çapında önemli bir yer edinmiştir. Volant ve volant dişlisi, sürücüler araçlarını kullanırken tam kontrol sağlamalarına olanak tanımaktadır. Ağır vasıtalı araçlarda kullanılan bu malzemelerin yapımında yüksek kalite ve dayanıklılığa önem veren Arlı otomotiv, yenilikçi tasarımları, sektördeki liderliği ve kaliteli malzemelerimiz ile öne çıkmaktayız. Üretmiş olduğumuz volant ve volant dişlilerini ergonomik tasarımları, dayanıklı malzemeleri ile hassas üretim süreçleriyle sizlere hizmet etmekteyiz. Bu özellikler sayesinde, ağır vasıtalı araç sahipleri uzun yolculuklarda konforlu bir şekilde araçlarını kullanabilirler.

Tüm blog yazılarımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Volant ve Volant dişlisi ürünlerimizi buradan inceleyebilirsiniz.