ring-gear

Volant dişlisi, araçlarda bulunan direksiyon sistemi için çok önemlidir. Aracı kullanan sürücü, direksiyonu çevirdiğinde tekerlerin dönmesini sağlayan bir mekanizmadır. Kısacası, direksiyon simidinin dönmesiyle birlikte tekerlerin dönme hareketini aktif hale getirerek araçların yönlendirmesini sağlamaktadır. Genellikle dairesel dişli bir sitemden oluşan volant dişlisinin işlevine detaylı olarak bakarsak aracın yönlendirmesini sağlayabilmek için direksiyonda bulunan kolondan tekerleklere güç aktarımı yapmaktadır. Ayrıca, araçların dönüşleri esnasında hassasiyeti belirleyen faktör olmaktadır. Bu dişli sisteminin oranı ve tasarımı, araçların dönüş yarıçapı ile direksiyonun tepkisini etkilemektedir. Yani, dişli ne kadar doğru ve hassas tasarlanmışsa, araçların direksiyonlarının tepkisi de o kadar doğru ve hassas olacaktır.

Volant Dişlisini Ne Zaman Değiştirmeliyim?

Genellikle dayanıklı ve uzun ömürlü bir parçadır fakat belli başlı durumlarda değiştirilmesi gerekmektedir. Direksiyonu çevirdiğiniz esnada tekerlerde gevşeklik veya oynaklık hissediyorsanız, dişlinin aşınmış ya da hasar görmüş olduğunu gösterebilmektedir. Bununla birlikte direksiyon simidine yön verdiğiniz durumlarda aracınızın tepkisi gecikmeli veya düzensiz olması durumunda da sorun olduğuna işaret etmektedir. Bu parça, sessiz bir şekilde çalışmalıdır, ancak anormal bir ses duyuyorsanız sorun dişlide olabilmektedir. Aracınız hareket halindeyken direksiyonu çevirdiğinizde sallanma veya titreme hissediyorsanız sorun direksiyon sisteminde veya volant dişlisinden kaynaklı olabilmektedir. Bahsetmiş olduğumuz bu durumlarda dişlisinin kontrol edilmesi, gerektiğinde de değiştirilmesi gerekir.

Volant Dişlisini Nereden Satın Alabilirim?

Arlı otomotiv, kalite ve güvenilirlik ilkesiyle üretmiş olduğu volant ürünleri ve çözümleriyle, ağır vasıtalı araç sektöründe öncü bir marka haline gelmiştir. Müşterilerine sağlamış olduğu kaliteli ürünlerle birlikte, müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışıyla ön plana çıkmaktadır. Ürünlerimizi buradan inceleyebilir, daha fazla detaylı bilgiye ulaşabilmeniz için iletişime geçebilirsiniz.

Tüm blog yazılarımıza buradan ulaşabilirsiniz

Volant ve volant dişlisi ürünlerimizi buradan inceleyebilirsiniz.